Flavor From Friuli

Over ons

Dankzij de Friulaanse afkomst en de tweetaligheid hebben wij toegang tot producenten die grote importeurs moeten laten liggen

JAF Con Gusto Portret 10-8-11_009Con Gusto – Flavor From Friuli is opgericht door mr Chris M. Haenen MBA (1972) en Suzan Haenen-Kerkvliet MSc MBA (1979). Chris is geboren uit een Amsterdamse vader en een Friulaanse moeder en heeft sinds zijn jeugd een sterke band met de regio Friuli. Chris is tweetalig opgevoed en is opgegroeid met wijnen en spijzen uit Friuli. Zo weet hij als geen ander de kwaliteit van de producten uit de streek op waarde te schatten. Suzan is levenspartner van Chris en werd al snel enthousiast van de kwaliteit van de wijnen uit Friuli en vooral ook de atmosfeer van deze prachtige streek. De onbekendheid in Nederland met de streek staat in schril contrast met de uitstekende reputatie van Friuli in Italië. Hierdoor kwamen Chris en Suzan op het idee om Nederland deelgenoot te maken van de prachtige wijnen die Friuli voortbrengt.

Con Gusto richt zich op kleine wijnhuizen die voornamelijk autochtone druivenrassen gebruiken en op ambachtelijke en verantwoorde wijze produceren. Variërend van 1.200 tot maximaal 70.000 flessen per jaar hebben we producenten geselecteerd die complementair aan elkaar uitstekende producten leveren in verschillende prijsklassen. Bij onze selectie komt kwaliteit altijd op de eerste plaats. Dit betekent dat het assortiment kan veranderen aangezien de kwaliteit van de wijn per oogstjaar varieert en soms door de wijnboer niet kan worden geleverd. Doordat we meerdere keren per jaar in Friuli zijn, kunnen we de ontwikkeling van de wijnen van nabij volgen.

Ponteacco

Onze woning in Ponteacco, een gehucht in de buurt van Cividale